donderdag 5 januari 2012

cupcakes

heej iedereen, vervelen jullie zich ook wel eens in de vakantie? Dan moet je eens cupcakes bakken, het is leuk om te doen, je kan het versieren naar eigen wil en het is nog eens lekker ook!
hier zijn paar foto's van mijn eigen gebakken cupcakes
wat vinden jullie van cupcakes?

hier is het recept:
Winter Vanilla Cupcakes
Ingredienten voor minimaal 12 cupcakes
225 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels vanille extract
175 gram zelfrijzend bakmeel
60 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
2 grote eieren, op kamertemperatuur
60 ml zonnebloemolie
160 ml melk, op kamertemperatuur
Methode
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen. 
 Meng de vanille door de suiker en voeg de boter toe. Mix met de mixer op middelhoge snelheid de boter met de suiker. Voeg nu het meel toe en mix met de mixer op middelhoge snelheid.Omdat er zo weinig boter wordt gebruikt, eindig je met een kruimelig mengsel.
In een andere kom mix je de eieren en olie tot een glad geheel met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg het eimengsel toe aan het meel/botermengsel en blijf mixen met de mixer op middelhoge snelheid tot een mooi luchtig geheel.
Voeg nu rustig de melk toe aan het mengsel, en mix met de mixer op lage snelheid. Het beslag is vloeibaar, dit hoort zo!
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 met het beslag en zet ze in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rooster. Versier de cupcakes verder naar wens met bijvoorbeeld bloemen, swirls van frosting of andere mooie decoraties van fondant.

zelf heb ik de cupcakes versierd met boterglazuur
hier het recept:
Boterglazuur is heel zacht en romig. Het is geschikt om met een spuit op je cakejes te spuiten. Het recept is wederom vrij eenvoudig.

Ingrediƫnten
  • 125 gram roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel citroensap
Bereiding
Roer de boter zacht en romig. Zeef de poedersuiker erboven en roer door elkaar met een garde. Schep de citroensap erdoor en roer opnieuw. Tot slot kun je eventueel kleuren of smaken toevoegen

je kan kleuren en smaken toevoegen naar eigen wens, zelf heb ik dit gedaan met een beetje fruitsap, dan nog een deel met vlierbessensiroop en ook nog een deel met grenadine, doe er wel niet te veel van bij want als er te veel in zit mengt het niet zo goed meer
veel bakplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen